Hogyan működik a POWERbreathe

A POWERbreathe a jól ismert ellenállásedzés technikát alkalmazza, ugyanúgy, ahogy súlyzókat használunk a karizmok erősítésére.

Úgy hívják, hogy ,,súlyzók a rekeszizomnak”, mert megdolgoztatja a légző izmokat, hogy erősebbek és kitartóbbak legyenek. A POWERbreathe-el való edzés során észre fogja venni, hogy a levegővétel nehezebb lesz. Ez az ellenállásedzés hatása a légző izmokra a belégzés során – főként a rekeszizomra és a bordaközi izmokra. Kilégzéskor nincs ellenállás és a szokásos módon fújhatja ki a levegőt, így a mellkas és a légző izmok pihenhetnek, természetesen szorítva ki a levegőt a tüdőből.

A POWERbreathe edzésrendszer bevált és bizonyított technikákat alkalmaz, melyek a belégző izom edzésen alapulnak – ’nyomásküszöb edzés’. Az 1990-es években a Belégző Izom Edzéshez (az áramlási ellenállásedzéssel összevetve) ez az új és sokkal megbízhatóbb módszer jelent meg a szakirodalmakban. A nyomásküszöb edzés során egy nyomás terhelés ellen történik a légzés, ami bizonyítottan a leghatékonyabb mód a belégző izmok edzésére.A POWERbreathe-hez jár egy kényelmes csutora és egyszerűen csak a készüléken keresztül kell levegőt vennie, egy kicsit nagyobb erőfeszítéssel, és a készülék elvégzi a többi munkát. Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a leghatékonyabb eredmény elérése érdekében, naponta kétszer, 30-szor kell a POWERbreathe-be lélegezni. Ez kevesebb, mint napi 5 perc.